OM

Karolina Ekman

Jag har varit med om och fått uppleva en otroligt massa spännande saker i mitt liv, en del farliga, en del hemska och traumatiska, en del sorgliga, men överlag mest fantastiska äventyr, allt som allt gjort mig rik på livet och gett mig erfarenhet att bättre kunna hjälpa andra. Läs gärna min kommande bok och låt ditt skratt få bubbla o tårarna rinna.

 

Att utvecklas o lära mig nya saker är för mig grundläggande för att må bra o känna mig lycklig. Därför hoppas jag att du här på min hemsida finner det du söker... Jag hoppas kunna inspirera och motivera dig till att göra de förändringar du behöver för att helt enkelt leva lite mer!

 

Som person är jag sportig, aktiv, lojal, ärlig, positiv. Jag älskar naturen och äventyr såväl som att gosa med min älskade sambo och bara vara. Jag har flera aktiva, långa och lyckade tävlingskarriärer bakom mig i golf, segling, ishockey och extremeskidåking, (för mer info kika under ski clinics). Jag har skrivit olika alster sen jag lärde mig att skriva och har en mängd olika artiklar av varierande slag publicerade i tidningar världen över. (Se BOK) Jag har också jobbat som chefredaktör för en sv Sveriges två skid-tidningar.

Jag har jobbat som sjukgymnast/fysioterapeut och personlig tränare med inriktning på biomekanik, prestationshöjande- och skadeförebyggande träning sen 2005, både i Kanada, Schweiz och i Sverige. Har du naggande krämpor eller värk i kroppen så tveka inte att använda tjänsten "Fråga sjukgymnasten" här. Jag har även arbetat som Pistör/Ski Patrol, samt är utbildare i Första Hjälpen och HLR.

I drygt 20 år har jag arbetat med att instruera, guida och leda människor i alla tänkbara åldrar och nationaliteter, i alla möjliga olika miljöer och konstellationer, alltifrån puderskidåkning i Kanadensiska Klippiga Bergen, till havskappsegling på Volvo Ocean Race båtar, till HLR, PT, Sjukgymnastik och nu Mindfulness.

Jag har arbetat aktivt med Mindfulness i form av workshops, föreläsningar och kurser för såväl företag som för privatpersoner, sedan 2014. Mindfulness är det som hjälpt mig genom mina tävlingskarriärer, hållt mig förhållandevis skadefri, och läkt mig efter långvarig sjukdom. Om du verkligen vill ta hand om dig själv och ge dig själv en gåva för resten av livet, ta då en kurs i Mindfulness här.

 

Kontakt

karro.ekman@gmail.com

 

 

 

 

 

 

FRIHET:

“Frihet är att inte behöva vika för sin fiende, att behålla sin inre plattform, att förändra det som går att förändra och acceptera det som inte går. Att inte ett ögonblick svika sitt samvete och att alltid, alltid våga hoppas.”

Citat av: prästen Per Mases

Lär dig bli en vinnare du med ;-)! /Karolina

Modig Nog att Känna

Av: Karolina Ekman

 

This Creative Nonfiction memoir is about a young woman’s brave search to find her self, love and fulfillment.

 

Through traumatically losing her boyfriend in an avalanche Karolina becomes acutely aware of that she’s supressed her feelings and emotions her entire life, to the point of sacrificing her own health and well being.

 

With a good sense of humour and a big portion of self-deprecation, Karolina elegantly weaves her quest for fulfilment together with the entertaining stories about her many adventures around the world.

Staying true to oneself serves as a strong theme throughout the book where Karolina’s honesty and vulnerability is as pure and refreshing as the nature she so brilliantly portrays.

Needless to say Brave Enough to Feel requires from its readers a certain courage, to feel. In return the book gives a lot of interesting views on love, life and happiness.

 

 

 

 

Certificates

 • Sjukgymnastexamen, Svensk, Kanadensisk och Schweizisk
 • Certifierad Mindfulnessinstruktör
 • HLR/Första Hjälpen-instruktör
 • ISVI-Skidlärare
 • Personlig Tränare
 • Massage Terapeut
 • Skribent
 • Certifierad Cast Medical skoinläggs-terapeut
 • Pistör/Ski Patrol
 • Ski Guide
 • Event-koordinator
 • Seglar instruktör

KONTAKT:

karro.ekman@gmail.com

+46(0)734-005533